Multispace Studio

Multispace biedt verschillende studio-faciliteiten die hieronder beschreven worden.

Kantel je scherm naar landschap-modus om de beschrijvingen te zien.

Opname van zang, gitaar en voice-over

In de opname-ruimte zijn kleine opnames mogelijk van bijvoorbeeld zang, akoestisch gitaar, maar ook voice-overs. Het opname-gedeelte is akoestisch aangepast en er zijn verschillende type (buizen) microfoons aanwezig voor diverse toepassingen.

Muziekproductie & Sounddesign

Ook voor muziekproducties en sounddesign voor commercials alsmede voor film en documentaire kun je bij Multispace terecht. Daarnaast kunnen zelf geproduceerde muziekproducties verder worden uitgewerkt. De meest populaire synths en plug-ins zijn aanwezig. De muziekstijl kan variëren van dance tot klassiek.

Mixen – Breng je productie in balans

Voor het mixen van één of meerdere nummers kun je een compleet Logic Pro project aanleveren of, als het in een ander programma is geproduceerd, de losse sporen als bijvoorbeeld WAV files. Andere bestandsformaten zoals AIFF, Apple Lossless en FLAC zijn ook mogelijk.

Bij het mixen worden de verschillende onderdelen (instrumenten, samples, effecten) tot een gebalanceerd geheel gevormd. Daarbij wordt gekeken naar de dynamiek, de volume-balans, de frequentie-balans, het stereo-beeld en de definitie en diepte van de verschillende mix-elementen. Dit is allemaal afhankelijk van de muziekstijl.

De akoestiek van de control room is aangepast en dit zorgt samen met de hoge kwaliteit afluistering, mix-tools en expertise van de engineer voor een ideale combinatie voor het verkrijgen van een goede eindmix.

Ik heb ervaring met het mixen van verschillende muziekstijlen, van elektronische tot (semi-) akoestische muziek. De eindmix kan digitaal verstuurd of eerst nog gemasterd worden.

Neem contact op voor meer informatie en prijzen.

Masteren – De finishing touch

Ook voor het masteren van nummers kun je bij Multispace terecht. De aangepaste akoestiek, hoge kwaliteit afluistering en mastering tools in combinatie met de ervaring van de engineer leveren een hoogwaardige master op.

Masteren is de laatste stap in het (creatieve) productieproces. Het brengt je mix op het gewenste niveau, afhankelijk van de muziekstijl en het afspeelmedium. Hierbij moet je denken aan het corrigeren van de frequentie-balans, aanpassing van de stereo-breedte en dynamiek en het simpelweg harder maken van de mix via een maximizer/limiter. Als het een album betreft, worden de verschillende nummers qua sound en level op elkaar afgestemd, zodat het album één geheel vormt.

Audio nabewerking –
Opschonen van audio

Ruis, brom, tikken en andere onvolkomenheden kunnen uit opnames verwijderd worden. Voorbeelden hiervan zijn het verwijderen van tikken en kraken uit (oude) vinyl-opnames en het verwijderen van ruis (wind) bij opnames die buiten gemaakt zijn.