Biografie

Mark de Jong – eigenaar Multispace

Hi, ik ben Mark de Jong, eigenaar van Multispace, componist, studio-technicus en leraar. Door de jaren heen heb ik veel ervaring opgedaan op het gebied van opname, productie, compositie, mixage en mastering. Daarnaast heb ik ruim 20 jaar ervaring in het lesgeven op dit vakgebied door les te geven bij onder andere SAE Institute (Head Lecturer) en Sound Education. Daarnaast heb ik talloze privé- en groepslessen gegeven in m’n studio of op locatie. Sinds 1995 geef ik les in Logic (Pro) en werk ik hier dagelijks mee in de studio of op locatie.

Emagic Logic Audio 2.x uit 1995

In onderstaande tijdslijn is te zien hoe Multispace zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld en daaronder kun je luisteren naar muziek wat ik onder de artiestennaam Ambient Island heb uitgebracht.

Kantel je scherm naar landschap-modus om de tijdslijn te zien.

Ambient Island

Ambient & Chill-Out Composities en Mixen

Eigen composities heb ik in de loop der jaren gemaakt in de stijl ambient/cinematic, al dan niet in opdracht als soundtrack voor een film of documentaire. M’n muziek is bij diverse labels ondergebracht geweest, eerst onder de artiestennaam Low Energy Center, sinds 2010 onder m’n huidige artiestennaam Ambient Island. Nu is m’n muziek te verkrijgen op Bandcamp. Dit is m’n meest recente album (Beauty Everywhere):

Daarnaast zet ik zo nu en dan DJ-mixen (ambient en chill-out stijl) on-line op Mixcloud. Dit is m’n meest recente mix: